Union Europea

Sensors i Clauers

EDUSI

Manual d'ús de l'Aplicació Mòbil

Les tecnologies a dia d’avui permeten disposar d’un gran ventall d’informació tant a nivell personal com social. Amb este projecte es pretén que els xiquets i xiquetes de Torrent, usuàries del sistema que a continuació es descriu, estiguin protegits en tot moment, sobretot si volem fomentar que vagin caminant a l’escola, com a part de la seva educació personal i social, i com eina de foment dels hàbits de vida saludable.

Esta actuació està cofinançada al 50% pel FEDER de la Unió Europea, al Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya del període de programació 2014-2020.

Es necessita un telèfon mòbil, del tipus Smartphone, com la gran majoria de telèfons actuals, i un clauer bluetooth, que anomenarem clauer TORRENT, i que proporcionarà l’Ajuntament de Torrent. A més, serà necessari instal·lar-se al telèfon mòbil l’aplicació Ruta Escolar Torrent.

Els requisits mínims que ha de tenir el dispositiu mòbil pot consultar-los en el manual.

Què han de fer els progenitors i / o cuidadors:

1r) Descarreguem del Play Store l’aplicació “Ruta Escolar Torrent”.

Descargar App

2n) Associem 1 CLAUER al nostre dispositiu mòbil.

Podem associar al mateix telèfon tants dispositius com fills / es tinguem. A més, un mateix CLAUER pot estar associat a més d’un telèfon. D’aquesta manera, tots dos progenitors poden estar notificats simultàniament. No existeix limitació del nombre de telèfons als quals pot estar associat un CLAUER, de manera que, si es considera interessant, altres familiars o cuidadors, també podrien instal·lar l’aplicatiu i vincular-se al clauer del nen / a.

3r) Li donem el CLAUER al nen o la nena.

El CLAUER és el dispositiu que ha de portar a sobre el nen o la nena perquè el sistema pugui seguir-lo durant la seva ruta al col·legi, i avisar-nos de quan ha arribat a la porta de l’escola. Aquest dispositiu pot guardar a la motxilla o en una butxaca, ja que no necessita estar visible per ser detectat. L’única precaució que cal tenir és que el dispositiu estigui encès. Per encendre, o apagar, el clauer només cal mantenir premut el botó central durant més de 5 segons (veure Fig. 1).

4t) El nen o nena ja pot anar a l’escola per la ruta escolar segura.

L’Ajuntament de Torrent ha definit, i senyalitzat convenientment, un conjunt de rutes segures per anar als col·legis inclosos en el projecte. Per a això, ha analitzat el trànsit, l’ample de voreres, l’ombra, o el nombre de garatges del trajecte a l’escola.

Al llarg de la ruta, ia l’entrada del col·legi s’han instal·lat uns detectors bluetooth. Aquests dispositius són els que detecten que ha passat un CLAUER i l’hora en què ha passat, i envia aquesta informació, de forma segura i anonimitzada, a un equip.